Colanuts - fogyókúrád dióba zárva

A kóla egy nemzetiséget jelölő gyűjtőnév, amely körülbelül 125fajt foglal magába. Ezek közül gyógynövényként két faj használatos, a cola acuminate és a cola nitida. Tehát a köznyelvben használt kólanövény kifejezés alatt ennek a két faj termésének a magját értjük. A kóladió egy trópusi növény, amely Nyugat- és Közép Afrikában őshonos. Az örökzöld kólafa a trópusi őserdők mélyén nő, ahol a 15 méter magasságot is elérheti. A legtöbb kóladió termést a 10-15 éves fák adják. A virágzás július-augusztusban zajlik, a terméseket pedig november-decemberben gyűjtik be.

A magok frissességét akár még 8-10 hónapon keresztül is képesek megőrizni, a száraz magokat mézzel és tejjel elkevert ital formájában fogyasztják. A friss magvakat levelekbe csomagolva kosárba gyűjtik össze, amelyeket időnként friss vízzel mosnak le és újra átkötöznek. Főként Nigériában a kóladiót nem csak kizárólag élvezeti szerként és az udvariassági formák egyik kifejezőjeként használják, hanem vallási tárgyként is, az elődök tiszteletére vagy fontos események kapcsán ajánlják fel ima közben. Valamint a kóladiót a hagyományos Obi jóslásban is felhasználják. A törzsi hitvilág szerint a kólanövény a világ első fája volt, amelynek termése a kóladió a vendégszeretet egyik jelképévé is vált.

kóladió

Számos Afrikai országban elterjedt a kóladió rágása, amely szokás egyénileg és közösségben is zajlik. A törzsekben gyakran fogyasztják étkezés előtt  az emésztés segítésére, valamint az ivóvíz nem megfelelő tisztasága jelentette veszély ellensúlyozására. A kóladió több gyógyhatásáról is ismert termék, amely tulajdonságokat már az ősi afrikaiak is ismertek, ma viszont már tudományos bizonyítékokkal is alátámasztották ezeket az ismereteket. 

Stimuláló vérkeringést serkentő, anyagcsere javító hatásai mellett egyes növények hasznosulását is elősegíti, továbbá kiváló gyógymód a megfázás ellen. Étvágy- és súlycsökkentő hatása mellett magas koffein tartalmának köszönhetően ma már világszerte termesztett növény. Napjainkban a nigériai egyetemeken komolyabbnál-komolyabb kutatások folynak a kóladió és a kólanövény egészségügyi hatásaival kapcsolatosan, ahol az eredmények rendkívül bíztatóak.
 

Colanuts - fogyókúrád dióba zárva

Korábban már olvashattuk, hogy a kóladió termés a természetes zsírégetést hatékonyan képes támogatni. Gyakran megtalálható összetevőként alkoholos italokban, üdítőitalokban és édességekben is. Továbbá táplálék kiegészítőként és reformélelmiszerként is használatos, valamint gyógyászati célú felhasználása is évszázadok óta ismert. A kóladió termékeket megvásárolhatjuk oldatos és porított formában, kapszulaként, továbbá a termés egészben is kapható. Nagyszerű segítség lehet egy fogyókúrás étrend kiegészítőjeként, hiszen segítségével több fronton is támogatható a súlycsökkenés. Fokozza az anyagcserét, segíti a zsírok lebomlását és azok energiává alakítását, valamint csökkenti az étvágyat is.

A Colanuts termékek napjaink legösszetettebb, forradalmi és nem utolsó sorban természetes zsírégetők, amelyeknek célja: Zsírégetés természetesen! A kóladió-kivonat rendszeres fogyasztásának többféle előnye is ismert, amelyek kutatásokkal ma már bizonyítottak is. A koffein és a teobromin tartalmának köszönhetően függőség nélkül élénkít és képes a teljesítőképességet hatékonyan növelni. Hatékony az energiaszint növelésénél és az elmét is frissíti, amelyet a glükóz és keményítő tartalmának köszönhetünk. Támogatja a szervezet anyagcsere folyamatait, amely hatását a súlycsökkenésben is élvezhetjük. Segítségével számos emésztési probléma is leküzdhető.
 

colanuts

A kóladió-kivonat tehát hatékonyan járul hozzá a fogyókúrához. Nem egy egyszerű zsírbontó hatású termék, hiszen hatékonyabbá teszi az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, csökkenti az éhséget és serkenti a vízivásigényt is. Emellett különféle egészségügyi probléma kezelésére is hatásos. Ezeket az előnyöket is megismerhetjük a következőkben pontokba szedve.

 

 - migrénes fejfájás: A fejfájás kialakulásának leggyakoribb oka az agyi erek beszűkülése, amelyet a kóladió koffein és teobromin tartalmának köszönhetően képes
                      tágítani, így csökkentve a migrénes fejfájás kialakulását.

 - légzési nehézségek: Magas koffein tartalma miatt hörgőtágító hatásokkal is bír, amelynek köszönhetően segítséggel lehet az asztma és hasonló betegségek kezelésénél.

 - fertőzések ellen: A kóladió kivonata enyhíti a torokfájást, antimikrobális és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően véd a fertőzésekkel szemben. Emellett
                     kiváló antioxidáns hatású, így védi a szervezetet a káros szabad gyökök hatásaitól.

 - férfierő: A kóladió-kivonat nemi vágy serkentő hatásai révén a férfi impotencia is leküzdhető. Erősíti a vérkeringést, lágyítja a kemény artériákat, valamint a nemi
             szervek működését is normalizálja.

A 'zsírégetés természetesen' amely a colanuts termékek egyik fontos célja is helytálló. Láthatjuk ugyanis, hogy a kóladió fogyókúrás előnyei mellett számos egészségügyi hatással is rendelkezik.
 

Colanuts összetevői

A colanuts termékek alapvető összetevője két különleges afrikai fa termésének magja, a kóladió, amelyről a korábbiakban megismerhettük, mennyi jótékony hatással is rendelkezik. A kóladiót már a 19. századi gyógyszerészek is felhasználták. Napjainkban szívgyógyszerként és a központi idegrendszer működésének serkentésére is használják. Bizonyított érvédő hatása, valamint képes csökkenteni a koleszterinszintet is. A colanuts a kóladió tartalma mellett más értékes összetevőket is tartalmaz. A cél egy olyan étrend kiegészítő megvalósítása volt, amely a lehető leghatékonyabban és emellett a legegészségesebben támogassa és segítse elő a súlycsökkenést.
 

Vagyis zsírégetés természetesen!

Ezt a mottót figyelembe véve a kóladió mellett tartalmaznak ezek a termékek cickafark kivonatot, krómot, kollagént, ginzenget és cinket is. A colanuts elhozza fogyasztójának a szépséget és az egészséges is egyben. Összetevőinek köszönhetően ugyanis egy egyedi és rendkívül hatékony súlycsökkentő, amely a szépségünket is jótékonyan ápolja.

Zöld Kávé vásárlása
Újdonság

GreenSlim Zöld Kávéés Zöld Tea kapszula 60 db

GreenSlim Zöld Kávé és Zöld Tea kapszula 60 db

Erőteljes zsírégető hatású, segíthet az emésztési problémák megelőzésében, hatékony élénkítő.

Ár: 2740 Ft
Megnézem

BioTech USA Green Coffee(Zöld kávé) 120 db kapszula

BioTech USA Green Coffee (Zöld kávé) 120 db kapszula

A zöldkávé a le nem őrölt kávébab kivonata, melynek a legfőbb hatóanyaga a - pörkölés során egyébként lebomló - klorogénsav.

Ár: 5190 Ft
Megnézem
Vélemények (1)