D-vitamin szerepe az egészség megőrzésében

A vitaminok között megkülönböztetünk zsírban-, illetve vízben oldódó vitaminokat, amelyek mind nélkülözhetetlenek az egészség, valamint a szépség megőrzése céljából. Egy megfelelő, egészséget támogató életmód követése mellett is szükséges a vitaminok megfelelő mennyiségű és minőségű pótlása. A következőkben a D-vitamin egészségre gyakorolt hatásait és hiányának következményeit ismerhetjük meg. Ez a D-hormonnak is nevezett vitaminhoz elsősorbana napfényből juthatunk, azonban a kevés napot töltött órák számának köszönhetően bizony a legtöbb embernek szüksége van a megfelelő pótlásra ebből a vitaminból. D-vitamin napfényből 

A D-vitamin jótékony hatásai

A napjainkban egyre nagyobb figyelmet kapó D-vitamint sokan a csontok vitaminjaként aposztrofálják, azonban emellett számos más szervezetben zajló folyamathoz szükséges és nélkülözhetetlen. Továbbá a szervezet megfelelő D-vitamin szintjének köszönhetően betegségek kialakulása is megelőzhető.  

  • csontfejlődés és a csontritkulás

Ez az igazán komplex vitamin fontos szerepet játszik a kalcium csontokba való épülésének folyamatában, amelynek köszönhető valójában az egészséges csontfejlődés. A megfelelő és egészséges vázrendszer, valamint csontozat kialakításához elengedhetetlen a D-vitamin megfelelő szintje, így ennek a vitaminnak a pótlása már a csecsemőkorban elkezdődik. A D-vitamin megfelelő szinten tartása azonban a kor előre haladtával is fontos, hiszen segítségével a csontritkulás és a sűrűsödő csonttörések is elkerülhetők

  • fogak egészséges fejlődése és védelme

A D-vitamin fontos szerepet játszik a fogak egészségének védelmében is. Szoros összefüggés van ugyanis a szervezet megfelelő D-vitamin szintje, valamint a fogak romlása és a fogszuvasodás kialakulása között.

  • Immunrendszer

A D-vitamint sokan kizárólag a csontok védelmére irányuló hatásairól ismerik, azonban emellett nélkülözhetetlen az immunrendszer számára is. Az immunrendszer megfelelő működéséhez ugyanis elengedhetetlen a szervezet megfelelő D-vitamin szintje, amelynek köszönhetően így számos megbetegedés kialakulási kockázata is csökkenthető. 

D-vitamin hiánya

A D-vitamin egy igazán komplex vitamin, amely a csontok mellett fontos az immunrendszer számára is. Hiánya számos egészségügyi probléma kiváltója lehet. A pikkelysömör kialakulása és az alacsony D-vitamin szint is szoros összefüggésben vannak. A pikkelysömör okozta kellemetlen tünetek hatékonyan enyhíthetők a D-vitamin megfelelő pótlásával. Emellett egyes rákos megbetegedések és a cukorbetegség kialakulásában is fontos szerepet játszhat a szervezet alacsony D-vitamin szintje. Az alacsonyabb D-vitamin szinttel rendelkezők esetében nagyobb eséllyel alakulhat ki Alzheimer-kór, vagy más demenciával járó megbetegedés. Továbbá az autoimmun betegségek kialakulása is visszavezethető az alacsonyabb D-vitamin szintre. 

A D-vitamin megfelelő mennyiségű pótlása elengedhetetlen az egészségünk védelme és fenntartása érdekében. Így egy egészséges életmód követése mellett is érdemes D-vitamin étrend-kiegészítők segítségével is támogatni a szervezet D-vitamin szintjét.

 

Zöld Kávé vásárlása
Újdonság

GreenSlim Zöld Kávéés Zöld Tea kapszula 60 db

GreenSlim Zöld Kávé és Zöld Tea kapszula 60 db

Erőteljes zsírégető hatású, segíthet az emésztési problémák megelőzésében, hatékony élénkítő.

Ár: 2740 Ft
Megnézem

BioTech USA Green Coffee(Zöld kávé) 120 db kapszula

BioTech USA Green Coffee (Zöld kávé) 120 db kapszula

A zöldkávé a le nem őrölt kávébab kivonata, melynek a legfőbb hatóanyaga a - pörkölés során egyébként lebomló - klorogénsav.

Ár: 5190 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb NAPI1 Zöldkávé Extraktum 300 mg+KRÓM 60 db

Interherb NAPI1 Zöld kávé Extraktum 300 mg+KRÓM 60 db

A klorogénsavban gazdag, frissítő hatású zöld kávé mellett hozzáadott krómot tartalmaz, mely anyag hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.

Ár: 3080 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!