D-vitamin szerepe az egészség megőrzésében

A vitaminok között megkülönböztetünk zsírban-, illetve vízben oldódó vitaminokat, amelyek mind nélkülözhetetlenek az egészség, valamint a szépség megőrzése céljából. Egy megfelelő, egészséget támogató életmód követése mellett is szükséges a vitaminok megfelelő mennyiségű és minőségű pótlása. A következőkben a D-vitamin egészségre gyakorolt hatásait és hiányának következményeit ismerhetjük meg. Ez a D-hormonnak is nevezett vitaminhoz elsősorbana napfényből juthatunk, azonban a kevés napot töltött órák számának köszönhetően bizony a legtöbb embernek szüksége van a megfelelő pótlásra ebből a vitaminból. D-vitamin napfényből 

A D-vitamin jótékony hatásai

A napjainkban egyre nagyobb figyelmet kapó D-vitamint sokan a csontok vitaminjaként aposztrofálják, azonban emellett számos más szervezetben zajló folyamathoz szükséges és nélkülözhetetlen. Továbbá a szervezet megfelelő D-vitamin szintjének köszönhetően betegségek kialakulása is megelőzhető.  

  • csontfejlődés és a csontritkulás

Ez az igazán komplex vitamin fontos szerepet játszik a kalcium csontokba való épülésének folyamatában, amelynek köszönhető valójában az egészséges csontfejlődés. A megfelelő és egészséges vázrendszer, valamint csontozat kialakításához elengedhetetlen a D-vitamin megfelelő szintje, így ennek a vitaminnak a pótlása már a csecsemőkorban elkezdődik. A D-vitamin megfelelő szinten tartása azonban a kor előre haladtával is fontos, hiszen segítségével a csontritkulás és a sűrűsödő csonttörések is elkerülhetők

  • fogak egészséges fejlődése és védelme

A D-vitamin fontos szerepet játszik a fogak egészségének védelmében is. Szoros összefüggés van ugyanis a szervezet megfelelő D-vitamin szintje, valamint a fogak romlása és a fogszuvasodás kialakulása között.

  • Immunrendszer

A D-vitamint sokan kizárólag a csontok védelmére irányuló hatásairól ismerik, azonban emellett nélkülözhetetlen az immunrendszer számára is. Az immunrendszer megfelelő működéséhez ugyanis elengedhetetlen a szervezet megfelelő D-vitamin szintje, amelynek köszönhetően így számos megbetegedés kialakulási kockázata is csökkenthető. 

D-vitamin hiánya

A D-vitamin egy igazán komplex vitamin, amely a csontok mellett fontos az immunrendszer számára is. Hiánya számos egészségügyi probléma kiváltója lehet. A pikkelysömör kialakulása és az alacsony D-vitamin szint is szoros összefüggésben vannak. A pikkelysömör okozta kellemetlen tünetek hatékonyan enyhíthetők a D-vitamin megfelelő pótlásával. Emellett egyes rákos megbetegedések és a cukorbetegség kialakulásában is fontos szerepet játszhat a szervezet alacsony D-vitamin szintje. Az alacsonyabb D-vitamin szinttel rendelkezők esetében nagyobb eséllyel alakulhat ki Alzheimer-kór, vagy más demenciával járó megbetegedés. Továbbá az autoimmun betegségek kialakulása is visszavezethető az alacsonyabb D-vitamin szintre. 

A D-vitamin megfelelő mennyiségű pótlása elengedhetetlen az egészségünk védelme és fenntartása érdekében. Így egy egészséges életmód követése mellett is érdemes D-vitamin étrend-kiegészítők segítségével is támogatni a szervezet D-vitamin szintjét.

 

Innovita ZöldkávéMegapack tabletta 100 db

-13% Innovita Zöldkávé Megapack tabletta 100 db

A zöld kávéban antioxidánsok lelhetőek fel, amelyek felgyorsítják az anyagcserét.

Ár: 2850 Ft
3290 Ft
Megnézem

Zöld kávé és Krómkapszula 60db (Dr.Herz)

-15% Zöld kávé és Króm kapszula 60db (Dr.Herz)

A zöld kávé a forradalmian új fogyókúrás termék a természet ajándéka. Csökkentheti a bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, valamint kiváló antioxidánsként tartják számon.

Ár: 1950 Ft
2295 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!